Kasvisreseptit

Tempebowl

Tempebowl, enkel att tillreda och full med smaker. Istället för tempe går det även bra att använda Tofu
(0)
Tulosta
1pkt (250g)Tempe (eller Tofu)
Sesamolja till stekningen
1dlHoi Sin sås
1stGurka, skärd till tunna skivor
2mskRisvinäger
0,5tskSalt
1msksocker
1stMogen Avokado
1stMogen mango
100gEdamame bönor
2portionerKokt basmatiris
färsk koriander
Rostade och saltade jordnötter
Vitlöksmajonnäs (vid behov vegansk)
  1. Tillred gurkorna genom att mäta upp alla ingredienser i en burk med lock.
  2. Stäng locket och skaka så blir omrört.
  3. Låt marineras i kylskåpet under tiden alla andra delar görs klara.
  4. Tärna tempe.
  5. Värm sesamoljan i pannan.
  6. Tillsätt tempe och stek till att tempen får en fin brun färg. (Ifall att du använder Tofu så torka dess yta ordentligt innan du steker).
  7. Minska på värmen och lägg till hoi sin såsen i pannan. Rör om.
  8. Lägg till sidan för att vänta.
  9. Koka edamamebönorna enligt anvisning på förpackningen
  10. Skölj och låt rinna av i en sil.
  11. Skala och tärna mango samt avokado.
  12. Dela riset i två skålar.
  13. Lägg på de andra ingredienserna.
  14. Toppa portionerna med vitlöksmajonäs.
v-
:vegeviettelys -blogi
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.