Tempebowl
Tempebowl, enkel att tillreda och full med smaker. Istället för tempe går det även bra att använda Tofu
1pkt (250g) | Tempe (eller Tofu) |
Sesamolja till stekningen | |
1dl | Hoi Sin sås |
1st | Gurka, skärd till tunna skivor |
2msk | Risvinäger |
0,5tsk | Salt |
1msk | socker |
1st | Mogen Avokado |
1st | Mogen mango |
100g | Edamame bönor |
2portioner | Kokt basmatiris |
färsk koriander | |
Rostade och saltade jordnötter | |
Vitlöksmajonnäs (vid behov vegansk) |
- Tillred gurkorna genom att mäta upp alla ingredienser i en burk med lock.
- Stäng locket och skaka så blir omrört.
- Låt marineras i kylskåpet under tiden alla andra delar görs klara.
- Tärna tempe.
- Värm sesamoljan i pannan.
- Tillsätt tempe och stek till att tempen får en fin brun färg. (Ifall att du använder Tofu så torka dess yta ordentligt innan du steker).
- Minska på värmen och lägg till hoi sin såsen i pannan. Rör om.
- Lägg till sidan för att vänta.
- Koka edamamebönorna enligt anvisning på förpackningen
- Skölj och låt rinna av i en sil.
- Skala och tärna mango samt avokado.
- Dela riset i två skålar.
- Lägg på de andra ingredienserna.
- Toppa portionerna med vitlöksmajonäs.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.