Kasvisreseptit

Tomat-chilisoppa med rostade kikärter

Soppa som är lätt att laga, smakrik och ännu till ser den bra ut på tallriken! Soppa passar så väl vardag som fest och den kan serveras som förrätt eller varmrätt. Moroten ger tomatsoppan en fin färg och chilin ger lite sting.
(0)
Tulosta
3-4stNärpes Grönsakers tomat
1stGul lök
1stNärpes Grönsakers röd chili
1stMorot
4mskSmör eller rypsolja
2dlKrossad tomat
3dlVatten
1stGrönsaksbuljong
0,5tskTorkad rosmarin
2dlMatgrädde
2dlFörkokta kikärter
Salt
Torkade chiliflakes
  1. Tvätta tomaterna, skala löken och moroten.
  2. Skär grönsakerna i bitar, fräs i smör eller olja, häll på krossad tomat och vatten.
  3. Tillsätt buljongtärning och rosmarin, låt småkoka under lock i ca 10 minuter.
  4. Mixa soppan slät med stavmixer eller kannmixer, tillsätt matgrädden och låt soppan koka upp.
  5. Smaka av soppan med salt om det behövs.
  6. Medan soppan kokar passar det bra att rosta kikärtorna.
  7. Häll av de förkokta kikärtorna i ett durkslag.
  8. Smält smör (2 msk) i en stekpanna och rosta kikärtorna på medelvärme tills dom får vacker gyllenbrun färg.
  9. Smaka av med salt och chiliflakes.
  10. Servera soppan med kikärtor och t.ex en klick creme frâiche, samt finskuren persilja.
  11. Matgrädden kan bytas ut mot en vegansk matgrädde och tillsätts först i slutet för att undvika att soppan skär sig.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.