Tomatsoppa MADE IN NÄRPES
Av övermogna tomater gör du den bästa tomatsoppan. Soppan kan serveras som förrätt eller varmrätt.

1kg | Mogna inhemska tomater |
5dl | Vatten |
1kpl | Gul lök |
2kpl | Vitlöksklyftor |
1kpl | Grönsaksbuljong tärning |
2rkl | Tomatpuré |
2rkl | Socker |
1tl | Salt |
10kpl | Färsk basilika (bladen) |
0,5tl | Mald svartpeppar |
0,5tl | Cayennepeppar |
Redning: | |
1dl | Grädde |
0,5dl | Vatten |
1,5rkl | Majsstärkelse |
- Tomaterna rekommenderas vara riktigt mogna, nästa övermogna för att ge bästa möjliga smak och färg till soppan.
- Skålla tomaterna, sätt en kastrull på spisen med rikligt med vatten. Skär ett kryss i tomaten. Sänk ner dem ca 10 sekunder i det heta vattnet, plocka genast upp dem och sätt dem i kallt vatten då skalet ser ut att lossna.
- Hacka löken samt vitlöken, fräs lökblandningen i lite olja i en kastrull.
- Tillsätt de skalade och kluvna tomaterna i kastrullen tillsammans med alla andra ingredienser förutom redningen.
- Mixa med en stavmixer så att du får soppan att bli slät och fin.
- Låt koka i 30 minuter.
- Blanda redningen. Tillsätt den under omrörning. Låt koka upp.
- Servera med fetaostsmulor och ett gott bröd till.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.