Kasvisreseptit

Tomatsoppa på färska tomater

Servera tomatsoppan som förrätt eller som huvudrätt, varm eller kall.
(0)
Tulosta
1Lök
2Vitlöksklyftor
1Morot
0,5dlExtra virgin olivolja
1kgInhemska tomater, mörkröda
4dlVatten
0,5Grönsaksbuljontärning
0,5dlVitvin
1socker
2Tomatpuré
2torkad basilika
0,5Grädde
Salt
Svartpeppar
Till servering
Torkad lök
riven parmesanost
  1. Skala och hacka löken, vitlöken och moroten.
  2. Skär tomaterna i klyftor.
  3. Värm olivoljan i en kastrull och tillsätt den hackade löken, vitlöken och moroten.
  4. Bryn, tills löken blivit gyllenbrun. Bränn inte!
  5. Tillsätt tomaterna, vattnet, grönsaksbuljongen, vitvinet, socker, tomatpurén och basilikan.
  6. Låt koka tills tomaterna och moroten är genom mjuka.
  7. Ta bort kastrullen från värmen och mixa blandningen slät.
  8. Värm upp vid behov, och blanda i grädden. Krydda med salt och svartpeppar.
  9. Servera med torkad lök och riven parmesanost.
AP
:Anne Pfitzner
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.