Quesadilla med kikärtor och paprika
Enkel vegansk rätt som går att förbereda innan gästerna kommer och göra klart snabbt då på plats för att få färsk och fräsch mat.

Ingredienser
2st | Spetspaprikor |
1msk | Olivolja |
1burk | Förkokta kikärtor (230 g) |
1kruka | Koriander |
10droppar | Tabasco |
3msk | Vegansk majonäs |
8 | Medelstora mjuka tortillor |
1dl | Olivolja |
Salt och svartpeppar |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter Mellanmål |
Specialkost | Äggfri Laktosfri Mjölkfri Vegan |
Säsong | Vardagsmat Fest Sommar Skördetid Valborg |
Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
Tillredningstid | Mindre än 30 min |
Tillagningssätt | Stekt Blandat Ugn Kan göras på förhand |
Gör så här:
- Halvera spetspaprikorna på längden och ta bort kärnhuset.
- Pensla med 1 msk olivolja och grilla i 225 gradig ugn i 8-10 minuter.
- Låt svalna.
- Mosa 1 burk med förkokta kikärtor.
- Skär de grillade paprikorna och finskär koriandern, blanda ihop med de mosade kikärtorna.
- Tillsätt majonnäs, tabasco, salt, svartpeppar och blanda till en jämn smet.
- Fördela massan jämt över 4 tortillor, täck med de resterande 4 tortillorna och tryck fast dem i massan.
- Pensla en varm stekpanna med olivolja, stek tortillorna ca 1 minut per sida så att dom får fin stekyta.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.