Kasvisreseptit

Vegetariska kåldolmar

Husmanskost är bra mat med hög mättnadskänsla och ofta gjorda på ett traditionellt sätt, såsom dessa kåldolmar fyllda med rotsaker och bondbönekross!
(0)
Tulosta
Kålen
1stStor inhemsk vitkål
Salt
Fyllning
250gInhemsk fast pris
150gInhemsk morot
100gInhemsk lök
5kvistarFärsk timjan
50gSmör
100gTorkad bondbönekrossblandning
1tskSalt
2mskSirap
0,5dlVatten
Pensling
50gSmör
50gSirap
1mskSoja
  1. Kålen
  2. Skär bort roten av vitkålen, sätt vitkålen i en stor kastrull och täck med vatten, koka upp vattnet och låt små koka, plocka av stora hela blad vartefter de yttersta bladen på kålen lossnar.
  3. Upprepa tills du har 10 hela stora, mjuka blad.
  4. Låt svalna.
  5. Gör under tiden fyllningen.
  6. Fyllning
  7. Skala rotsakerrna och riv på den grövre sidan av rivjärnet.
  8. Fräs i smör i en stekpanna tillsammans med finhackad timjan och bonbönekrossblandning.
  9. Ringla över sirappen och häll på vatten, låt koka upp och rör om.
  10. Fyllningen är klar.
  11. Kåldolmarna
  12. Sätt ugnen på 225 grader.
  13. Fördela rotsaks- och bönkrossblandningen på alla 10 bladen, vik in kanterna och rulla ihop till avlånga dolmar.
  14. Sätt i en ugnsfast form med skarven neråt.
  15. Smält smör och blanda ihop tillsammans med mörk sirap och soja.
  16. Pensla dolmarna med ungefär 1/3 av penslingen.
  17. Stek i ugn 30-35 minuter, ta ut och pensla dolmarna 2-3 gånger under tiden.
  18. Servera med fräscha grönsaker, kokt potatis och en klassisk brunsås.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.