Vietnamesiska sommarrullar
Spröda vårrullar som sådana eller med ris.

12kpl | Rispapper, runda |
2dl | Vårlök |
1kpl | Rödlök |
2dl | Mungböns groddar |
2kpl | Spetspaprikor |
100g | Sockerärter |
Sås: | |
1dl | Soja, lite saltad |
2rkl | Sesamfröolja |
1dl | Färsk koriander |
1kpl | Lime, saften |
- Hacka vårlök och rödlök.
- Strimla spetspaprika och sockerärter.
- Blanda såsen och lägg i ett serveringskärl.
- Lägg kranvarmt vatten i ett icke djupt kärl.
- Doppa rispaprena i det varma vattnet och lyft på skärbräda el annat underlag.
- Placera hackad vårlök, hackad rödlök, strimlad paprika, strimlade sockerärter och groddar på rispapren.
- Rulla in grönsakerna i papret.
- Dippa i sås och njut.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.