Vietnamesiska sommarrullar
Spröda sommarrullar med sås, Som smakbit åt gäster eller fast som mellanmål.

Ingredienser
12st | Rispapper, runda |
2dl | Vårlök |
1st | Rödlök |
2dl | Mungböns groddar |
2st | Spetspaprikor |
100g | Sockerärter |
Sås: | |
1dl | Soja, lite saltad |
2msk | Sesamfröolja |
1dl | Färsk koriander |
1st | Lime, saften |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Förrätter Huvudrätter Mellanmål Plockmat |
Specialkost | Vegan Mjölkfri Laktosfri Äggfri Glutenfri |
Säsong | Vardagsmat |
Produktkategorier | Paprika |
Svårighetsgrad | Lite krävande |
Tillredningstid | Mindre än 30 min |
Tillagningssätt | Kan göras på förhand |
Gör så här:
- Hacka vårlök och rödlök.
- Strimla spetspaprika och sockerärter.
- Blanda såsen och lägg i ett serveringskärl.
- Lägg kranvarmt vatten i ett icke djupt kärl.
- Doppa rispaprena i det varma vattnet och lyft på skärbräda el annat underlag.
- Placera hackad vårlök, hackad rödlök, strimlad paprika, strimlade sockerärter och groddar på rispapren.
- Rulla in grönsakerna i papret.
- Dippa i sås och njut.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.