Gröna bönbiffar
Den ljuvliga gröna färgen gör att rätten är både en fröjd för ögat och för munnen.

250g | Gröna bönor, frysta |
4kvistar | Bladpersilja |
40g | Surskorpor, hackade |
2st | Vitlöksklyftor |
0,5dl | Skorpsmulor |
10st | Basilikablad |
1st | Ägg |
Salt | |
Svartpeppar | |
Till servering: | |
Sesamolja |
- Tina de gröna bönorna snabbt i varmt vatten, krama vätska ur dem.
- Sätt bönorna i en kutter/mixer tillsammans med bladpersilja, basilika, pressad vitlök, skorpsmulor, surskorpor, ägg och kryddor.
- Kör allt i mixern tills du har en rätt grovt gryning massa.
- Forma massan till fasta, ca 5cm runda bullar, platta ut till jämnstora biffar.
- Stek i smör eller olja tills du får en fin stekyta.
- Ringla gärna över lite sesamolja vid servering.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.