Kasvisreseptit

Kåldolmar med quinoa, sojakross och linser

Dessa kåldolmar är en vegetarisk variant av de traditionella finska kåldolmarna som ju är fyllda med maletkött. I dessa dolmar har använts quinoa, sojakross och linser som fyllning. Den långa tillredningen och sirapen garanterar en ljuvlig smak. Servera med potatismos och krossade lingon.
(0)
Tulosta
Kål
1Stort kålhuvud eller 2 små
Fyllning
2dlKokt quinoa
1dlSojakross
1dlKokta linser
2Lökar
2Vitlökar
1Bit färsk ingefära
2Ägg gulor
1dlFärsk meiram
1Grönsaks- eller örtbuljongtärning
Sojasås
Chiliflingor, malen
Buljong
4dlKokande vatten
Sojasås
Smör
Mörk sirap
  1. Koka kålen
  2. Ta bort rotdelen av kålen.
  3. Koka upp en fylld stor kastrull med vatten, lägg i hela kålen en stund till att bladen börjar lossna.
  4. Ta loss bladen enskilt och kyl dem under kallt vatten, låt dem torka.
  5. Gör fyllningen
  6. Koka quinoa, sojakross och linser enligt förpackning.
  7. Bryn löken, vitlöken och ingefäran i en stekpanna.
  8. Tillsätt resten av kryddorna, så även den söndersmulade buljongtärningen.
  9. Låt blandningarna svalna lite.
  10. Blanda ihop alla ingredienser sinsemellan och blanda i även ägg gulorna och sojasåsen.
  11. Gör dolmarna
  12. Bred ut kålbladen enskilt på underlag.
  13. Ta bort den hårda delen i roten av bladet och lägg en ordentlig matsked med fyllning i mitten.
  14. Rulla ihop bladen hårt till paket och lägg dem på en ugnsform bredvid varandra.
  15. Tillred buljongen
  16. Ta 4 dl av kålvattnet, tillsätt lite sojasås och smör.
  17. Häll buljongen på dolmarna.
  18. Lägg sirap även ovanpå dolmar.
  19. Gräddning
  20. Grädda dolmarna i ugnen i 200'C grader, tills de får lite färg.
  21. Sänk värmen till 120'C grader och låt gräddas ännu lite över en timme.
  22. Servera med potatismos och krossade lingon!
ES
:Emmi Silvennoinen
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.