Vitbönssoppa
Servera med bladkål.

Ingredienser
400g | Konserverade vita bönor |
50g | Smör |
1msk | Timjan, finhackad |
2dl | Matgrädde |
1l | Mjölk |
1msk | Salt |
1krm | Svartpeppar |
Bladkål till serveringen |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Soppor Förrätter Huvudrätter Mellanmål |
Specialkost | Glutenfri Äggfri Laktosfri |
Säsong | Vardagsmat Halloween Jul Fest Sommar Skördetid Valborg |
Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
Tillredningstid | Mindre än 30 min |
Tillagningssätt | Kokat Mixat Kan göras på förhand |
Gör så här:
- Häll av bönorna.
- Lägg smör att smälta i en stor kastrull.
- Fräs bönorna några minuter.
- Tillsätt timjan, grädde och mjölk.
- Koka ca 10 minuter.
- Lägg i en mixer och blanda slät.
- Krydda med salt och svartpeppar.
- Servera med blådkål.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.