Kasvisreseptit

Vitlöksgurka

En av favoritinläggningarna är vitlöksgurkorna, de är lätta att göra och man får njuta av dem länge.
(0)
(2753)
Tulosta
1kgfrilandsgurkor
250gullök
6kplvitlöksklyftor
2kpldillknippor
Kryddlag:
8dlvatten
2dlsocker
1rklsalt
1rklsenapsfrön
2dlspritättika
  1. Tvätta gurkorna omsorgsfullt. Skär dem i så tunna skivor som möjligt med kniv. Skiva också de skalade lökarna och vitlöksklyftorna. Finhacka dillen – också stjälkarna.
  2. Hetta upp diskade glasburkar i 100-110 grader varm ugn ca 15 minuter och koka locken i vatten (desinficering).
  3. Mät upp vatten, socker, salt och senapsfrön i en stålkastrull. Koka upp lagen. Häll i ättikan och låt alltsammans koka upp.
  4. Lägg skivad gurka, lök, vitlök och dill i lager i burkarna. Häll sedan på den heta kryddlagen.
  5. Stäng locken genast. Låt burkarna kallna.
  6. Förvara dem i kylskåpstemperatur.
  7. Gurkorna är klara att äta efter 2–3 veckor.
Kasvisreseptit.fi
:Kasvisreseptit.fi
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.