Kasvisreseptit

Mormorsgurkor

Den här versionen av Mormorsgurkorna får sin smak från anis och chili, vars mängd du kan justera efter egen smak. Mormorsgurkor passar som tillbehör till alla rätter.
(0)
(2)
Ingredienser
Tulosta
1stNärpes Grönsakers gurka
1krukaDill
1tskAnisfrön
2mskSocker
0,5tskSalt
3mskEttika
0,5stNärpes Grönsakers röda chili
Portioner
Gör så här:
  1. Skiva gurkan och hacka dillen.
  2. Lägg gurkskivor, dill, socker, salt och anisfrön i en skål i lager. Täck skålen med en tallrik och skaka gurkorna kraftigt i några minuter så att de börjar safta sig.
  3. Tillsätt ättika, skaka lite till och låt dra i kylskåp i minst ett par timmar.
  4. Finhacka chilin och blanda ner den i de välkryddade, kalla gurkorna.
  5. Servera som tillbehör eller på bröd
  6. Tips: Om du vill ha starkare gurkor, tillsätt chilin redan tillsammans med de andra kryddorna.
Satokausikalenteri
Din kock:SatokausikalenteriFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.