Mormorsgurkor
Den här versionen av Mormorsgurkorna får sin smak från anis och chili, vars mängd du kan justera efter egen smak. Mormorsgurkor passar som tillbehör till alla rätter.

Ingredienser
1st | Närpes Grönsakers gurka |
1kruka | Dill |
1tsk | Anisfrön |
2msk | Socker |
0,5tsk | Salt |
3msk | Ettika |
0,5st | Närpes Grönsakers röda chili |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Inläggningar Sallader Tillbehör |
Specialkost | Vegan Äggfri Laktosfri Glutenfri Mjölkfri |
Säsong | Skördetid Sommar Vardagsmat |
Kategori | Recept |
Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
Tillredningstid | Mindre än 30 min |
Tillagningssätt | Inläggningar Blandat |
Gör så här:
- Skiva gurkan och hacka dillen.
- Lägg gurkskivor, dill, socker, salt och anisfrön i en skål i lager. Täck skålen med en tallrik och skaka gurkorna kraftigt i några minuter så att de börjar safta sig.
- Tillsätt ättika, skaka lite till och låt dra i kylskåp i minst ett par timmar.
- Finhacka chilin och blanda ner den i de välkryddade, kalla gurkorna.
- Servera som tillbehör eller på bröd
- Tips: Om du vill ha starkare gurkor, tillsätt chilin redan tillsammans med de andra kryddorna.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.