Vitlöksnudlar
Variera grönsakerna efter tycke och smak!

Ingredienser
| 0,5 | Liten Fenkol |
| 0,5 | Liten Sparris |
| 1knyte | Fullkornsnudlar eller Nudlar enligt smak. |
| Sås | |
| 1 | Vitlöksklyftor |
| 3msk | Olja |
| 2tsk | Sesamolja |
| 2msk | Soja |
| 1 | Lime pressad |
| Broccoli |
Portioner
Kategorier
| Maträtt | Huvudrätter Pasta |
| Specialkost | Laktosfri Mjölkfri |
| Säsong | Skördetid Sommar Vardagsmat |
| Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
| Tillredningstid | Mindre än 30 min |
| Tillagningssätt | Kokat Stekt |
Gör så här:
- Skär grönsakerna i passligt små bitar.
- Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar
- Tillred såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål och rör om. Sesamolja och limesaft enligt smak.
- Värm stekpannan, tillsätt olja och grönsakerna.
- Häll över såsen och blanda grönsakerna väl, stek några minuter, dock med försiktighet så att inte sparrisen mister sin krispighet.
- Häll av nudlarna och sätt dem i stekpannan med grönsakerna. Blanda
- Krydda om det behövs.
- Servera. Mal lite svartpeppar över portionen och häll over lite limesaft vid behov.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.






