Helppo linssikeitto
Linssikeitto on nopeaa ja helppoa arkiruokaa. Sitä voi syödä aamupalalla, alkukeittona tai pääruokana. Linssikeitosta voi tehdä paksua tai aivan löysää tai jotain siltä väliltä. Itse tykkään vähän paksuhkosta, koska keitossa pitää olla vähän jotain rakennetta, eikä se saa olla mitään litkua.

Ainesosat
2dl | punaisia linssejä |
1 | Sipuli |
1rkl | oliiviölyä |
1-2tl | Tomaattipyrettä |
0,1tl | currya tai kurkumaa |
0,2tl | Suolaa |
0,1litra | Vettä |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Keitot |
Erikoisruokavalio | Gluteeniton Kananmunaton Laktoositon Maidoton Vegaaninen |
Kausi | Arkiruoka |
Vaikeusaste | Helppo ja nopea |
Valmistusaika | Yli 60 min |
Tee näin:
- Huuhtele linssit kulhossa, kunnes huuhteluvesi on lähes kirkasta.
- Kuori ja paloittele sipuli pieniksi.
- Lisää kattilaan öljy ja kuullota sipuleita hetken aikaa. Lisää sitten linssit ja sekoita.
- Kiehauta vettä vedenkeittimessä ja lisää vettä kunnes linssit peittyvät (n. 5 dl).
- Mausta (lisää tomaattipyreetä jos haluat) ja lisää vettä (1-2 dl kerrallaan) tarpeen mukaan, niin että saat sopivan paksuista.
- Keitä (levy 2-4) reilu 30 minuuttia usein sekoittaen, koska linssikeitto tarttuu helposti pohjaan. Keitto on kypsää kun linssit ovat hajonneet.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.