Kasvisreseptit

Rostad fetaost med örter och körsbärstomater

Otroligt gott tillbehör till en fräsch sallad och gott bröd.
(0)
(790)
Ainesosat
Tulosta
1pktFetaost
10stKörsbärstomater
5stVitlöksklyftor
1stRödlök, liten
2mskTomatpuré
2mskOlivolja
Torkade örter, rosmarin, basilika, timjan
Svartpeppar
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji
Alkupalat
Lisukkeet
Erikoisruokavalio
Kananmunaton
Gluteeniton
Kausi
BBQ
Satokausi
Kesä
Vaikeusaste
Helppo ja nopea
Valmistusaika
Alle 30 min
Valmistustapa
Uunissa
Tee näin:
  1. Sätt fetaosten i en ugnsform och sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tillsätt de halverade körsbärstomaterna och vitlöksklyftorna i ugnsformen.
  3. Pensla tomatpurén ovanpå fetaosten och strö över kryddorna.
  4. Tillsätt den skivade rödlöken överst.
  5. Häll lite olivolja över feta och tomaterna.
  6. Rosta i ugn i 200 grader i ca 15 minuter, om vitlöksklyftorna får för mycket färg, skydda formen med aluminiumfolie.
AP
Kokkisi oli:Anne PfitznerSeuraa kokkia
Jaa
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.