Baba ganoush - auberginröra
Passar utmärkt som tillbehör till sallader, grillat, som pålägg på bröd eller dipp till grönsaker och chips.

Ingredienser
| 1st | Aubergin |
| 1liten | Vitlöksklyfta |
| 1,5msk | Citronsaft |
| 0,5msk | Tahini (sesampasta) |
| 1tsk | Salt |
| 0,25tsk | Svartpeppar |
Portioner
Gör så här:
- Värm ugnen till 180° varmluft.
- Halvera auberginen, lägg halvorna i en ugnsform eller på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen med snittytan neråt i 20 minuter.
- Gröp ur köttet från skalet med en sked och lägg i en skål.
- Släng skalet och mixa köttet med en stavmixer.
- Pressa i vitlök och lägg till citronsaft, tahini, salt och peppar och mixa ytterligare så att allting blandas.
- Smaka av och lägg till mera kryddor efter smak.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.






