Kasvisreseptit

Batat-kokossoppa och marinerade kikärter

Nu börjar det vattnas i munnen, gräddig varm soppa och som tuggmotstånd kikärter. Detta kan man ju inte låta bli att prova. Middag till familjen eller förrätt till gäster, alternativen är många och breda. Soppar är ett super alternativ då gör för flera dagar, lätt att värma och enkelt att ta som lunch till jobbet.
(0)
(14)
Tulosta
Batat-kokossoppa:
1kgBatat
2mskRypsolja
3stGullök
1stNärpes Grönsakers röd chili
2stVitlöksklyfta
400gKokosgrädde
Marinerade kikärter:
300gMogna kikärter
200gNärpes Grönsakers dunne
1krukaFärsk koriander
1stLime, saften
Salt
Socker
Malen svartpeppar
  1. Batat-kokossoppan:
  2. Skala och skär bataten.
  3. Värm en stor kastrull.
  4. Tillsätt olja, hackad lök, hackad vitlök och batat.
  5. Bryn ett par minuter.
  6. Tillsätt kokosgrädden.
  7. Tillsätt vatten så att grönsakerna täcks.
  8. Sjud på låg värme tills mogna.
  9. Mixa soppan.
  10. Marinerade kikärter:
  11. Tillred som följande de marinerade kikärterna.
  12. Blanda kikärter, tärnade tomater, färsk koriander och limesaft.
  13. Krydda med salt och svartpeppar.
  14. Salta soppan.
  15. Servera.
Kasvisreseptit.fi
:Kasvisreseptit.fi
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.