Kasvisreseptit

Blomkålspaj

Paj funkar såväl till vardag som fest, till lunch och lika bra som mellanmål!
(0)
Tulosta
Pajdeg basrecept
125gKallt smör
3dlGrovt vetemjöl
3mskKallt vatten
Fyllning
600gBlomkål
1stGul lök
1stSolo vitlök
5gPersilja
100gRiven ost
200g Smetana
1stÄgg
150gVästerbottenost
Salt
Svartpeppar
  1. Pajdeg
  2. Skär smöret i tärningar, sätt mjöl samt smöret i en skål och nyp ihop allt med fingrarna till en smulig deg.
  3. Blanda med vattnet så att degen blir smidig.
  4. Tryck ut i en smord 24 cm:s springform eller i en vanlig pajform.
  5. Ställ pajen i frysen 30 minuter.
  6. Förgrädda pajskalet på 225 grader i ca 10 minuter.
  7. Fyllning
  8. Skär blomkålen i buketter, skär sedan buketterna i mindre skivor.
  9. Blanda blomkålen med finhackad lök, krossad vitlök och finhackad persilja.
  10. Tillsätt smetana, ägg och riven ost, salta och peppra efter behag.
  11. Fyll det förgräddade pajskalet med blomkålsfyllningen, toppa med grovt skuren västerbottenost.
  12. Grädda i 150 graders varmluftugn i ca 35-40 minuter.
  13. Servera med t.ex salladsskott eller färska örter och syrad rödlök.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.