Lehtikaalipannari (myös gluteeniton)
Kokeilin tehdä tätä pannaria soijajauhoilla ja soijamaidolla. Tuli tosi maukasta, mutta tarttui hieman uunipellille.Suosittelen käyttämään leivinpaperia soija-versiolle, yhtä lämpimästi miten suosittelen ”ei- paperin käyttöä” vehnäjauho-versiolle ihanan rapean reunan vuoksi.

Ingredienser
3st | Kananmuna |
1tsk | Suolaa |
5dl | vehnäjauhoa (tai soijajauhoa) |
7dl | maitoa (tai soijamaitoa) |
250g | Lehtikaalia |
100g | fetajuustoa (tai vastaavaa salaattijuustoa) |
2rkl | Öljyä |
2dl | Kuohukermaa |
1dl | smetanaa |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Förrätter Pajer Salta bakverk Mellanmål |
Specialkost | Glutenfri |
Säsong | Vardagsmat Sommar Skördetid |
Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
Tillredningstid | Över 60 min |
Gör så här:
- Sekoita kananmunat, suola, jauhot ja maito kulhossa ja anna seisoa sen aikaa kun teet täytteen.
- Pese ja valuta lehtikaali. Pilko se pieniksi suikaleiksi. Paista pannulla muutama minuutti, sen verran, että lehtikaali hieman pehmenee ja väri muuttuu ruohonvihreäksi. Anna jäähtyä hieman.
- Pilko fetajuusto pieniksi kuutioiksi.
- Esilämmitä uuni 225°.
- Kuumenna öljy vuoassa uunissa.
- Sekoita lehtikaali ja fetajuusto taikinaan ja kaada taikina kuuman öljyn päälle.
- Paista uunissa puoli tuntia.
- Kaada pannarin päälle kermaa ja laitaa takaisin uuniin pariksi minuutiksi, niin että kermaa imeytyy.
- Levitä smetanaa päälle ja tarjoa vihreäsalaatin kanssa.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.