Kasvisreseptit

Tomat- och getostpaj

En god paj med tomat, getost och basilika till försommarlunchen!
(0)
Tulosta
Botten:
6.5-7dlValfritt mjöl
1dlVatten
0,5dlOlivolja
0,5Salt
Fyllning:
3Närpes Grönsakers tomater
200gNärpes Grönsakers Orange Pärltomater
1Rödlök
180gGetost
Äggstanning:
3Ägg
2dlValfri grädde
1dlFinhackad färsk basilika
1,5Salt
0,75Svartpeppar
  1. Botten:
  2. Värm ugnen till 175° varmluft.
  3. Rör ihop mjöl, vatten, olivolja och salt i en skål.
  4. Smörj en form med olivolja och tryck ut degen i den.
  5. Fyllning:
  6. Skär tomaterna, Snäxi-tomaterna och getost i bitar.
  7. Skala och skär rödlöken i ringar.
  8. Rada ut tomaterna och rödlök i formen och avsluta med getosten.
  9. Äggstanning:
  10. Finhacka basilika.
  11. Vispa ihop ägg, grädde, basilika, salt och peppar med en gaffel i en skål.
  12. Häll äggstanningen över pajen.
  13. Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter.
  14. Låt svalna en aning innan servering.
  15. Tips! För en glutenfri botten, använd 3 dl kikärtsmjöl och 3,5 dl mandelmjöl.
NA
:Nathalie Aurén
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.