Blomkålspizza
Pizzafredag... eller vilken som helst pizzadag! Ostig, smakrik och speciell. Prova på ett annorlunda alternativ!
0 | Botten: |
600g | Riven blomkål |
3st | Ägg |
2dl | Riven mozzarella |
0 | Fyllning: |
300g | Creme fraiche |
1st | Vitlöksklyfta |
300g | Närpes Grönsakers San Marzano tomat |
200g | Mozzarella |
100g | Pesto |
- Botten:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Blanda alla ingredienserna.
- Bred ut två runda pizzabottnar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i 15-20 minuter.
- Låt svalna.
- Fyllning:
- Höj värmen på ugnen till 225 grader.
- Blanda vitlöksklyftan med creme fraiche.
- Bred ut creme fraiche jämt på bottnarna.
- Placera ut tomat och mozzarella jämt på bottnarna.
- Lyft på små högar med pesto.
- Grädda 10 minuter.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.