Chili sin carne
”Chili con carne” betyder gryta med kött, denna version: ”Chili sin carne” betyder gryta utan kött. Grytan är dessutom fri från mjölkprodukter, ägg och honung. Helt vegansk!

1st | Lök, gul |
1st | Vitlöksklyfta |
2st | Morötter |
3st | Champinjoner |
1st | Chili, liten |
1tsk | Socker |
1msk | Tomatpuré |
0,5dl | Olivolja |
400g | Krossade tomater |
4dl | Vatten |
2msk | Grönsaksfond |
1tsk | Maizena |
Lite vatten | |
700g | Bönor, konserverade valfria |
Till servering | |
Gräslök eller vårlök |
- Skala och finhacka lök, vitlök, chili, morötter, champinjon samt chili.
- Fräs grönsaker i het olivolja, fräs med tomatpure och socker.
- Fyll på med krossad tomat, vatten samt grönsaksfond.
- Låt grytan puttra ca 10 minuter, red av med maizenan som man späder ut med lite vatten.
- Låt såsen koka upp och tillsätt nu de avsköljda förkokta bönorna.
- Koka ytterligare 5 minuter, servera med ris och finskuren vårlök eller gräslök.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.