Crema Catalana
En underbar efterrätt!

Ingredienser
| 5dl | Vispgrädde |
| 2dl | Helmjölk |
| 2dl | Socker |
| 2st | Apelsiner |
| 3st | Kanelstänger |
| 3msk | Maizena |
| 4st | Äggulor |
| Rörsocker |
Portioner
Kategorier
| Maträtt | Efterrätter Söta bakverk |
| Svårighetsgrad | Enkelt |
| Tillredningstid | 30-60 min |
| Tillagningssätt | Kokat |
Gör så här:
- Mät upp grädde, socker, kanelstänger och 1 dl mjölk i en kastrull.
- Blanda i en annan burk 1 dl mjölk och maizena.
- Riv ner apelsinskal i kastrullen.
- Koka upp blandningen och tillsätt som ett tunt band mjölk-maizena blandningen.
- Koka en stund, rör om hela tiden.
- Ta kastrullen till sidan och tillsätt äggulorna en i taget medan du rör om hela tiden.
- Låt svalna.
- Lägg puddingen i skålar.
- Strö på rörsocker.
- Karamelisera rörsockret med en gasbrännare.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.







