Fänkål-tomatgryta
Tusen järn i elden samtidigt och behöver händerna till annat än matlagning? Testa detta!

Ingredienser
| 3st | Fänkolar |
| 3-4st | Champinjoner |
| 2st | Gullökar |
| 6st | Potatisar |
| 400g | Tomatkross |
| 200g | Närpes Grönsakers Dunne |
| 3st | Lagerblad |
| 4st | Svartpepparkorn |
| 1msk | Salt |
| 1msk | Socker |
Portioner
Gör så här:
- Värm tomatkrosset i en kastrull.
- Tillsätt 3 dl vatten.
- Krydda med salt och socker.
- Tillsätt svartpeppar och lagerblad.
- Lägg de klyftade och tärnade grönsakerna i en ugnsform.
- Häll tomatspadet på grönsakerna.
- Grädda i ugn på 150 grader i 45-60 minuter, till att grönsakerna är mjuka.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.







