Fyllda paprikor med indiska smaker
Serverapaprikorna med curry-såsen och valfri sallad.
1,5dl | Okokt quinoa |
2msk | Olivolja |
1st | Gul lök |
1tsk | Salt |
1,5tsk | Spiskummin |
2tsk | Garam Masala |
1tsk | Gurkmeja |
1tsk | Chili |
0,5tsk | Svartpeppar |
50g | Grönkål |
1ask | Närpes Grönsakers Röda Pärltomater |
2st | Närpes Grönsakers röd paprika |
2dl | Planti soja cooking fraiche |
1tsk | Curry |
0,5tsk | Örtsalt |
- Värm ugnen till 175°.
- Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skala och hacka lök, fräs i en stekpanna med olja.
- Lägg till alla kryddor och rör om några minuter.
- Riv grönkålen i bitar, använd inte den hårda stjälken.
- Lägg i stekpannan och låt mjukna en aning.
- Halvera tomaterna.
- Lägg slutligen till tomatbitarna och den kokta quinoan i stekpannan och blanda väl.
- Smaka och tillsätt mera kryddor enligt smak.
- Halvera paprikorna och ta bort fröna och de vitakanterna inuti
- Fördela fyllningen i halvorna.
- Placera i en ugnsform och rosta i ugnen 20 minuter.
- Rör under tiden ihop Planti sojacooking fraîche(du kan även välja en annan bas) med curry och örtsalt.
- Serverapaprikorna med curry-såsen och valfri sallad.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.