Kasvisreseptit

Gratin med blomkål och dunnetomat

Denna enkla ugnsrätt går snabbt att fixa ochblir lätt omtyckt av både gammal som ung!
(1)
(665)
Tulosta
Gratin:
1st Blomkål, 700g
1askNärpes Grönsakers Dunne
2stGula lökar
Sås:
100gSmör
3mskVetemjöl
5dlMatgrädde
1dlVatten
1stGrönsaksbuljongtärning
Till sist:
200gSalladsost
2mskTimjan, finhackad
  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Ansa och skär blomkålen i små buketter, fördela jämnt i en ugnsfast form tillsammans med tvättade dunnetomater.
  3. Skala löken och skär i skivor.
  4. Stek i ugn i 30 minuter.
  5. Koka under tiden såsen.
  6. Smält smöret i en kastrull, tillsätt vetemjölet och vispa blandningen slät.
  7. Tillsätt under omrörning matgrädde och vatten, smula ner 1 buljongtärning.
  8. Låt såsen småkoka några minuter under omrörning, akta så den inte bränner i botten.
  9. Ta ut formen ur ugnen och höj temperaturen till 225 grader.
  10. Fördela salladsosten över grönsakerna och strö över finskuren timjan.
  11. Häll över såsen som ett jämnt täcke, gratinera i 225 grader ca 10 minuter.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(1)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.