Kasvisreseptit

Gratinerad burrito

Vegetariskt a la Mexico, tillsätt inhemsk chili för att få en starkare fyllning.
(0)
Tulosta
1stInhemsk spetspaprika
1stGul lök
0,5stSolo vitlök
2mskTomatpuré
1tskHarissa
2mskRypsolja
230gFörkokta kidneybönor
150gKonserverad majs
5stTomat
0,5krukaGräslök
8stmajs-, vetetortillor enligt smak
50gCrème Fraiche
100gRiven ost
50stNachochips, krossade
  1. Finhacka paprika, lök och vitlök.
  2. Fräs i rypsolja tillsammans med tomatpure och harissapasta.
  3. Häll av bönorna och majsen i ett durkslag, fräs med och tillsatt ännu grovt skurna tomater och gräslök.
  4. Låt puttra ihop till en tjock fyllning ca 10-15 minuter.
  5. Fyll 8 st tortillor med fyllningen, rulla ihop och sätt i en ugnsfast form, använd grillstickor eller cocktailstickor vid behov att låsa ihop tortillan med.
  6. Pensla tortillorna på övre sidan med creme fraichen, strö över riven ost och krossade nachochips.
  7. Gratinera i 225 gradig ugn ca 12-15 minuter, så att burritosen får färg.
  8. Servera med en fräsch grönsallad.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.