Gratinerad burrito
Vegetariskt a la Mexico, tillsätt inhemsk chili för att få en starkare fyllning.
1st | Inhemsk spetspaprika |
1st | Gul lök |
0,5st | Solo vitlök |
2msk | Tomatpuré |
1tsk | Harissa |
2msk | Rypsolja |
230g | Förkokta kidneybönor |
150g | Konserverad majs |
5st | Tomat |
0,5kruka | Gräslök |
8st | majs-, vetetortillor enligt smak |
50g | Crème Fraiche |
100g | Riven ost |
50st | Nachochips, krossade |
- Finhacka paprika, lök och vitlök.
- Fräs i rypsolja tillsammans med tomatpure och harissapasta.
- Häll av bönorna och majsen i ett durkslag, fräs med och tillsatt ännu grovt skurna tomater och gräslök.
- Låt puttra ihop till en tjock fyllning ca 10-15 minuter.
- Fyll 8 st tortillor med fyllningen, rulla ihop och sätt i en ugnsfast form, använd grillstickor eller cocktailstickor vid behov att låsa ihop tortillan med.
- Pensla tortillorna på övre sidan med creme fraichen, strö över riven ost och krossade nachochips.
- Gratinera i 225 gradig ugn ca 12-15 minuter, så att burritosen får färg.
- Servera med en fräsch grönsallad.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.