Grillad auberginesallad
Dessa Närpes Grönsakers auberginer behöver verkligen inte saltas (de är inte beska) innan användning! Smaken är riktigt mild och lite söt. Ta vara på allt det goda med inhemska auberginer och servera dem som tillbehör till grillmat – eller låt dem spela huvudrollen!

Ingredienser
2st | Närpes Grönsaker aubergine |
5st | Närpes Grönsaker Favorino tomat |
2msk | Pinjenötter |
Marinad: | |
1st | Närpes Grönsaker chili |
1kruka | Persilja |
1,5st | Citron |
1dl | Olivolja |
0,5tsk | Salt |
0,5tsk | Krossad svartpeppar |
1tsk | Vitlökspulver |
1tsk | Socker |
Sås: | |
200g | Turkisk yoghurt |
3tsk | Tahini |
0,5st | Citron |
0,5tsk | Salt |
0,5tsk | Krossad svartpeppar |
0,5tsk | Vitlökspulver |
0,5tsk | Socker |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter Sallader Tillbehör |
Specialkost | Glutenfri |
Säsong | Skördetid Sommar |
Kategori | Recept |
Svårighetsgrad | Enkelt |
Tillredningstid | Mindre än 30 min |
Tillagningssätt | Grillat |
Gör så här:
- Skär auberginerna i cirka 1,5 cm tjocka skivor. Finhacka chilin och persiljan. Pressa saften ur 1 ½ citron och blanda alla ingredienser till marinaden.
- Häll ungefär ¾ av marinaden över aubergineskivorna, blanda och låt dem marineras medan grillen blir varm och du förbereder såsen.
- Pressa saften ur en ½ citron till såsen och blanda den med de övriga ingredienserna till såsen.
- Skär tomaterna i fyra klyftor.
- Grilla de marinerade aubergineskivorna på båda sidor tills de mjuknar och får en fin färg.
- Lägg upp de grillade aubergineskivorna på ett serveringsfat tillsammans med tomatklyftorna. Ringla över resten av marinaden.
- Tillsätt en del av såsen över salladen i små klickar och servera resten i en separat skål. Avsluta med att strö över pinjenötter.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.