Kasvisreseptit

Grillade grönsaker

Passar på nästan vilken försommarbuffe som helst, en vindpust av medelhavet sveper över när denna smakrika sallad ställs fram på buffén.
(0)
Tulosta
Grönsakerna;
1stGul paprika
2stInhemska spetspaprikor
0,5stZucchini
0,5stsparris, ca 250g
6stVårlökar
0,5dlOlivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Gremolata:
0,5krukaTimjan
0,5krukaBasilika
Vårlökens gröna del som blev kvar efter grönsakerna
1stCitron, skalet av den
1dlOlivolja
Salt
Peppar
Till servering:
200g Mozzarella i vatten
  1. Grönsakerna:
  2. Tvätta grönsakerna, skär paprikorna i stora bitar som är lätta att grilla, likaså zucchinin.
  3. Skär av den gröna delen av vårlöken, den vita och ljusgröna delen (ca 10 cm:s bit) grillas och den gröna blasten används till gremolatan senare.
  4. Sätt alla grönsakerna på en tallrik och ringla över olivolja, flingsalt och svartpeppar.
  5. Grilla paprikorna i medelvarm grillpanna eller på grill, grilla sparrisen och vårlöken i riktigt het värme.
  6. Låt grönsakerna svalna, gör under tiden gremolatan.
  7. Gremolatan:
  8. Finhacka örterna samt vårlöksblasten, riv i skalet av citronen.
  9. Sätt alla örterna, vårlöken och citronskalet i en mortel eller en liten mixer.
  10. Häll på olja och blanda väl, smaka av med salt och peppar.
  11. Låt gärna stå och dra en stund.
  12. Servering:
  13. Sätt upp på fat: varva grönsaker, gremolata och mozzarella toppa gärna med lite färska örter och salladsskott.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.