Grön tofucurry
Bra med grönsaker och massor med smaker!

Ingredienser
180g | Tärnad tofu |
1burk | Majs (liten burk) |
0,5st | Zucchini |
1st | Grön paprika |
150g | Gröna bönor, frysta |
100g | Spenat (fryst) |
3-4dl | Havregrädde eller kokosmjölk |
1tsk | Torkad koriander |
1msk | Fisksås |
1tsk | Mörkt rörsocker |
1msk | Riven ingefära |
2dl | Grönsaksbuljong |
1st | Lime, skal och saft |
Spiskummin, salt, peppar och chili |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter |
Specialkost | Glutenfri Äggfri Laktosfri |
Säsong | Vardagsmat Sommar Skördetid |
Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
Tillredningstid | 30-60 min |
Gör så här:
- Stek den tärnade tofun en stund i panna så att den får lite färg.
- Tillsätt de skurna zucchini och paprikabitarna.
- Blanda även i gröna bönor, spenat och majs.
- Stek tills zucchinin och paprikan mjuknat lite.
- Krydda med koriander, fisksås, socker, ingefära och lime.
- Häll i grönsaksbuljongen och havregrädden.
- Låt den sjuda ca 15 minuter.
- Smaka av och tillsätt vid behov kryddor enligt egen smak.
- Servera med ris.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.