Mättande havregrynsgröt med chiasylt
Ät som frukost, eller varför inte till lunch eller middag?

Ingredienser
Gröt | |
2dl | Vatten |
3dl | Valfri mjölk |
0,75tsk | Salt |
3dl | Havregryn |
1st | Ägg |
0,5dl | Russin |
0,5tsk | Kardemumma |
Chiasylt | |
200g | Frysta hallon |
20g | Frysta blåbär |
2msk | Chiafrön |
1-2tsk | Honung |
Portioner
Gör så här:
- Chiasylt
- Börja med chiasylten.
- Tina hallon och blåbär på låg värme i en kastrull.
- Lägg till chiafrön och honung.
- Rör om väl.
- Ställ åt sidan i ca 1 h så att sylten tjocknar
- Gröt
- Koka upp vatten och mjölk i en kastrull.
- Lägg till havregryn och salt.
- Låt koka i ca 3 minuter innan du tillsätter ägget.
- Koka ytterligare i 2-3 minuter under omrörning.
- Rör ner russin och kardemumma i den färdiga gröten.
- Ät gröten med chiasylt och till exempel en klick jordnötssmör och en skvätt mjölk.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.