Summerrolls
Detta är den fräscha och kalla verisonen av den fettdrypande friterade vårrullen. Rullen fylls lik som friterade vårrullar i blötlagt rispapper, men fylls med fräscha grönsaker och gärna t.ex färsk mango!

Ingredienser
Fyllningen | |
100g | Vermicellinudlar |
300g | Grönsaker, fint strimlade |
t ex morot, vitkål, vårlök, paprika, zucchini | |
1,5l | Vatten kokande |
1st | Mango, mogen |
3msk | Soja |
2msk | Grönsaksfond |
2tsk | Scriracha, stark chilisås |
1msk | Citronolja |
Salt, vitpeppar | |
Rispapper | |
12-15st | Rispapper |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Förrätter Tillbehör Huvudrätter Mellanmål |
Specialkost | Glutenfri Äggfri Laktosfri Mjölkfri Vegan |
Säsong | Vardagsmat BBQ Halloween Fest Sommar Skördetid Valborg |
Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
Tillredningstid | Mindre än 30 min |
Gör så här:
- Fyllningen
- Sätt vermicellinudlarna i en skål, och fint strimlade grönsaker i en annan skål.
- Häll kokande vatten över både nudlarna och grönsakerna, låt stå 3 minuter.
- Häll av och kyl under kallt vatten, låt rinna av i durkslag.
- Skala mangon och skär i strimlor, blanda alla ingredienser väl i en skål.
- Smaka av fyllningen med salt och vitpeppar.
- Gör klart
- Blötlägg ett rispapper i gången i varmt vatten i 10-15 sekunder.
- . Fördela ca 1-1,5 dl av fyllningen på rispappret, vik nedre delen samt sidorna av rispappret över fyllningen och rulla sen ihop till så spända vårrullar som möjligt.
- Upprepa och gör en rulle i gången färdig.
- Serveras ljummen eller kall med t.ex färsk koriander och sweet chilisås.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.