Havreotto med tomat
Denna havreotto med tomat görs i samma panna från början till slut! Detta recept hjälper dig att lätt och smidigt tillreda en förrätt eller huvudrätt och dessutom är den så smakrik!

Ingredienser
2msk | Olja |
1st | Lök |
2st | Vitlöksklyfta |
3dl | Matgryn, havre |
5dl | Ört-grönsaksbuljong |
25g | Smör |
100g | Mascarpone |
75g | Riven parmesanost |
1ask | Närpes Grönsakers dunne |
1bägare | Närpes Grönsakers orange pärl |
1bunt | Basilika |
1tsk | Salt |
50g | Rostade cashew-nötter |
Portioner
Gör så här:
- Hacka lök och vitlök.
- Bryn ett par minuter i olja.
- Tillsätt havre matgrynen och bryn även dem ett par minuter.
- Höj värmen på plattan och tillsätt varm buljong i omgångar till att matgrynen är nästan klara.
- Skär under tiden tomaterna, hacka basilikan och riv parmesanosten.
- Tillsätt smör, mascarpone och riven parmesanost.
- Blanda om.
- Tillsätt tomater, basilika och salt.
- Blanda om.
- Dekorera med rostade cashew nötter, riven parmesanost och basilika.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.