Helpot papupyörykät
Papupyörykät sopivat mainiosti lounaaksi.

Ingredienser
2prk | Esikeitettyjä papuja (musta- ja kidneypapuja) |
3msk | Oliiviöljyä |
1msk | Sitruunamehua |
4st | Iso valkosipulinkynttä |
1tsk | kuivattua basilikaa |
1tsk | Chilijauhetta |
1tsk | Kuivattua rosmariinia |
Dippikastike | |
1dl | Turkkilaista jogurttia |
1dl | Kermaviiliä |
1tsk | Dijon-sinappia |
Sitruunamehua | |
kuivattua basilikaa | |
Mustapippuria myllystä |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Tillbehör Huvudrätter Mellanmål |
Specialkost | Glutenfri Äggfri |
Säsong | Vardagsmat Fest Sommar Skördetid |
Svårighetsgrad | Enkelt Lite krävande |
Tillredningstid | 30-60 min |
Tillagningssätt | Mixat Ugn Kan göras på förhand |
Gör så här:
- Tee ensin dippikastike maustumaan jääkaappiin.
- Huuhtele esikeitetyt pavut huolellisesti.
- Lisää kaikki papupyöryköiden ainekset blenderiin tai sauvasekoittimen kulhoon, surauta melko tasaiseksi tahnaksi.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä.
- Paahda pyöryköitä uunissa n. 10 minuuttia.
- Tarjoile dipin ja haluamiesi härpäkkeiden kera.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.