Kasvisreseptit

Helstekt blomkål

Ha som tillbehör till huvudrätten eller som lunch.
(0)
Tulosta
Blomkålar, små
Kryddolja
Olivolja
Vårlökar
Citron, skalet och saften
socker
Salt
Svartpeppar
Oatgurtdressing:
Oatgurt
Kryddoljan
Till servering:
Babyspenat eller vintersallat
Rostade pinjenötter
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär bort roten och blasten av blomkålarna, ställ på en ugnsplåt.
  3. Mixa kryddoljans alla ingredienser till en slät olja, använd ungefär 2,/3 delar att täcka in blomkålen med spara resten till senare.
  4. Stek blomkålen i ugnen ca 25 minuter, tills blomkålen fått färg och blivit mjukare.
  5. Låt svalna en stund, skär i buketter och servera med babyspenat, oatgurtdressingen samt rostade pinjenötter.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.