Helstekt blomkål
Ha som tillbehör till huvudrätten eller som lunch.
2st | Blomkålar, små |
Kryddolja: | |
1,25dl | Olivolja |
4st | Vårlökar |
1kpl | Citron, skalet och saften |
1tl | socker |
Salt | |
Svartpeppar | |
Oatgurtdressing: | |
1dl | Oatgurt |
0,5dl | Kryddoljan |
Till servering: | |
Babyspenat eller vintersallat | |
Rostade pinjenötter |
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär bort roten och blasten av blomkålarna, ställ på en ugnsplåt.
- Mixa kryddoljans alla ingredienser till en slät olja, använd ungefär 2,/3 delar att täcka in blomkålen med spara resten till senare.
- Stek blomkålen i ugnen ca 25 minuter, tills blomkålen fått färg och blivit mjukare.
- Låt svalna en stund, skär i buketter och servera med babyspenat, oatgurtdressingen samt rostade pinjenötter.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.