Kasvisreseptit

Inlagd gurka

Inlagda gurkor är den eviga favoriten! Denna rätt är en del av den finska matkulturen. Man kan variera smaken med t.ex. vitlök ifall man vill.
(0)
Tulosta
1kgGurka (frilands eller vanlig)
250gGullök
2knipporDill
Kryddlag
8dlVatten
2dlsocker
1mskSalt
1mskSenapsfrön
2dlSpritättika
  1. Tvätta gurkorna omsorgsfullt. Skär dem i så tunna skivor som möjligt med kniv. Skiva också de skalade lökarna och vitlöksklyftorna. Finhacka dillen – också stjälkarna.
  2. Hetta upp diskade glasburkar i 100-110 grader varm ugn ca 15 minuter och koka locken i vatten (desinficering).
  3. Mät upp vatten, socker, salt och senapsfrön i en stålkastrull. Koka upp lagen. Häll i ättikan och låt alltsammans koka upp.
  4. Lägg skivad gurka, lök, vitlök och dill i lager i burkarna. Häll sedan på den heta kryddlagen. Stäng locken genast.
  5. Låt burkarna kallna. Förvara dem i kylskåpstemperatur. Gurkorna är klara att äta efter 2–3 veckor.
Kasvisreseptit.fi
:Kasvisreseptit.fi
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.