Kålgryta med tofu
Veckans klassiker, i vegansk tappning!

Ingredienser
500g | Kål |
2st | Lökar, gula |
1st | Solo vitlök |
1dl | Korngryn, förkokta |
2msk | Rybsolja |
2msk | Sirap |
2msk | Soja |
7dl | Vatten |
1st | Buljongtärning |
0,5tsk | Salt |
180g | Tofu, förstekt |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter |
Specialkost | Glutenfri Äggfri Laktosfri Mjölkfri Vegan |
Säsong | Vardagsmat BBQ Halloween Fest Sommar Skördetid Valborg |
Svårighetsgrad | Enkelt |
Tillredningstid | Över 60 min |
Gör så här:
- Strimla kålen och finskär löken och vitlöken.
- Fräs grönsakerna och korngrynen i oljan, späd på med vatten, sirap och soja.
- Tillsätt buljongtärning, salt och svartpeppar, låt sjuda 30 minuter.
- Tillsätt den förstekta tofun och låt puttra ytterligare 5 minuter under lock.
- Servera med kokt potatis och finskuren gräslök.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.