Kålgryta med tofu
Veckans klassiker, i vegansk tappning!

500g | Kål |
2st | Lökar, gula |
1st | Solo vitlök |
1dl | Korngryn, förkokta |
2msk | Rybsolja |
2msk | Sirap |
2msk | Soja |
7dl | Vatten |
1st | Buljongtärning |
0,5tsk | Salt |
180g | Tofu, förstekt |
- Strimla kålen och finskär löken och vitlöken.
- Fräs grönsakerna och korngrynen i oljan, späd på med vatten, sirap och soja.
- Tillsätt buljongtärning, salt och svartpeppar, låt sjuda 30 minuter.
- Tillsätt den förstekta tofun och låt puttra ytterligare 5 minuter under lock.
- Servera med kokt potatis och finskuren gräslök.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.