Kasvisreseptit

Kållåda med havrefärs

Kållådan med havrefärs är fylld med smak. Mättande och smakar även som uppvärmd. Serveras fast med lingonsylt.
(0)
(914)
Tulosta
800gVitkål
225gHavrefärs
2dlGrötris
2tskTorkad timjan
2stLök
1tskSalt
0,5dlMörk sirap
6dlVatten
2stGrönsaksbuljongtärning
250gSmetana
Rypsolja till stekning och till formen
  1. Lägg ugnen på 175 grader.
  2. Värm upp en stor kastrull.
  3. Tillsätt olja för stekning.
  4. Tillsätt havrefärs och hackad lök.
  5. Bryn ett par minuter.
  6. Tillsätt den strimlade kålen, vatten, timjan, mörk sirap och buljongtärning.
  7. Sjud på låg värme med locket på.
  8. Koka samtidigt i en annan kastrull grötriset enligt anvisning på paketet.
  9. Då kålen är nästan klar tillsätt smetana och grötris.
  10. Blanda jämt.
  11. Smöra ugnsformen med olja och häll i ingredienserna.
  12. Grädda i ugn 45-60 minuter.
  13. Till att gyllenbrun yta.
Kasvisreseptit.fi
:Kasvisreseptit.fi
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.