Kasvisreseptit

Kållåda med rödbeta och fetaost

En mättande rätt på rödbetor och kål.
(0)
Tulosta
0,5stVitkål
1stFänkol
1stStor lök
4stVitlöksklyftor
4stRödbetor, färska
2mskHonung
1krukaFärsk timjan
3dlGrädde
50gSmör
Salt
Svartpeppar
Olja för stekning
Garnering:
1pktFetaost
  1. Strimla alla grönsaker.
  2. Hetta upp stekpannan till medelvärme och tillsätt olja.
  3. Tillsätt vitkål, fänkål och lökstrimlorna.
  4. Rör om och låt grönsakerna bli mjuka i lugn och ro.
  5. Tillsätt vitlöken, rör om.
  6. Smöra ugnsformen och sätt ugnen på 180 grader.
  7. Häll kål-fänkåls-lökblandningen i ugnsformen.
  8. Blanda rödbetsstrimlorna, timjan, honung och kryddorna i en skål.
  9. Häll rödbetsblandningen över kålblandningen och blanda innehållet i ugnsformen väl.
  10. Krydda ännu med svartpeppar vid behov.
  11. Häll grädden överst i formen.
  12. Tillsätt smörtärningar i formen, tryck ner dem jämnt fördelat över hela formen.
  13. Grädda i ungens mittparti ca 80 min beroende på rödbetsstrimlornas storlek och mognad.
  14. Tillsätt i slutskedet den smulade fetaosten ovanpå och grädda tills osten smälter.
  15. Servera.
M
:Moderator
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.