Kasvisreseptit

Kokosgrädde-linsgryta

Denna varma, fylliga och gräddiga linsgryta smälter även en köttätares hjärta.
(0)
(909)
Ingredienser
Tulosta
1-3mskRypsolja
4klyftorVitlök
1-3st Lökar (gul)
1-3dlVatten
1-3stMorötter
1bitBatat
200gBroccoli
230grLinser i saltlag
400mlKokosmjölk
390grSmaksatt krossad tomat
Cayennepeppar
Ingefärapulver
Chilipulver
Salt
0.5-1tskGurkmeja
Basmatiris
Portioner
Kategorier
Maträtt
Huvudrätter
Specialkost
Vegan
Säsong
Vardagsmat
Sommar
Skördetid
Svårighetsgrad
Enkelt
Tillredningstid
Över 60 min
Tillagningssätt
Stekt
Gör så här:
  1. Värm olja i pannan, tillsätt lök, vitlök och gurkmeja.
  2. Bryn en stund.
  3. Tillsätt vattnen i pannan, skivade morötter, batat och broccoli.
  4. Koka upp.
  5. Tillsätt de smaksatta krossade tomaterna (tex. chili), kokosmjölk och resten av kryddorna enligt egen smak.
  6. Låt grönsakerna mjukna.
  7. Tillsätt till sist linserna (häll av vattnet från linserna innan du tillsätter dem)
  8. Servera med basmatiris.
MH
Din kock:Malla HellmanFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.