Kokosgrädde-linsgryta
Denna varma, fylliga och gräddiga linsgryta smälter även en köttätares hjärta.

1-3msk | Rypsolja |
4klyftor | Vitlök |
1-3st | Lökar (gul) |
1-3dl | Vatten |
1-3st | Morötter |
1bit | Batat |
200g | Broccoli |
230gr | Linser i saltlag |
400ml | Kokosmjölk |
390gr | Smaksatt krossad tomat |
Cayennepeppar | |
Ingefärapulver | |
Chilipulver | |
Salt | |
0.5-1tsk | Gurkmeja |
Basmatiris |
- Värm olja i pannan, tillsätt lök, vitlök och gurkmeja.
- Bryn en stund.
- Tillsätt vattnen i pannan, skivade morötter, batat och broccoli.
- Koka upp.
- Tillsätt de smaksatta krossade tomaterna (tex. chili), kokosmjölk och resten av kryddorna enligt egen smak.
- Låt grönsakerna mjukna.
- Tillsätt till sist linserna (häll av vattnet från linserna innan du tillsätter dem)
- Servera med basmatiris.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.