Kokosgrädde-linsgryta
Denna varma, fylliga och gräddiga linsgryta smälter även en köttätares hjärta.

Ingredienser
1-3msk | Rypsolja |
4klyftor | Vitlök |
1-3st | Lökar (gul) |
1-3dl | Vatten |
1-3st | Morötter |
1bit | Batat |
200g | Broccoli |
230gr | Linser i saltlag |
400ml | Kokosmjölk |
390gr | Smaksatt krossad tomat |
Cayennepeppar | |
Ingefärapulver | |
Chilipulver | |
Salt | |
0.5-1tsk | Gurkmeja |
Basmatiris |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter |
Specialkost | Vegan |
Säsong | Vardagsmat Sommar Skördetid |
Svårighetsgrad | Enkelt |
Tillredningstid | Över 60 min |
Tillagningssätt | Stekt |
Gör så här:
- Värm olja i pannan, tillsätt lök, vitlök och gurkmeja.
- Bryn en stund.
- Tillsätt vattnen i pannan, skivade morötter, batat och broccoli.
- Koka upp.
- Tillsätt de smaksatta krossade tomaterna (tex. chili), kokosmjölk och resten av kryddorna enligt egen smak.
- Låt grönsakerna mjukna.
- Tillsätt till sist linserna (häll av vattnet från linserna innan du tillsätter dem)
- Servera med basmatiris.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.