Kotopata
Pavuista tai linsseistä sekä kotimaisista juureksista valmistettava pataruoka.

1Rkl | Kasvisöljy (oliiviöljy) |
1Kpl | Sipuli pilkottuna |
3Kpl | Porkkana pilkottuna |
0,1L | Vesi |
1Viipale | Inkivääri kuorittuna |
4Dl | Ohrasuurimo |
1,5Tl | Suola |
2Dl | Papuja tai linssejä (härkäpapu) |
1Kpl | Purjosipuli |
2Tl | Ruohosipuli tuoreena tai kuivattuna |
2Tl | Persilja tuoreena tai kuivattuna |
1Tl | Paprikajauhe |
1Tl | Kurkumajauhe |
0.1-2Dl | Pähkinä (esim cashew) |
- Käsittele pavut/linssit niiden tarpeen mukaan (esim liotus, keittäminen, kypsentäminen)
- Kuullota sipuli ja porkkana kattilassa öljyssä ja lisää vesi.
- Kun vesi kiehuu, lisää inkivääri ja ohrasuurimot. Anna kiehua ja lisää suola ja loput ainesosat
- Keitä ja kypsytä suurimoiden keittoajan mukaan.
- Inkivääriviipaleen voi jättää syömättä kun se tulee vastaan lautasella.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.