Kasvisreseptit

Kryddig grönsakswok

Den kryddiga grönsakswoken är snabb att tillreda. I en wok går det att använda i princip vilka grönsaker som helst, detta är nämligen en rätt som är suverän för att undvika svinn på mat. Det viktiga är att inte tillreda grönsakerna för mycket, de måste nog ha tuggmotstånd.
(0)
Tulosta
1stLök
3stMorötter
100gChampinjoner
1stSpetspaprika
100gKinakål
Olja
0,5dlAppelsinmarmelad
2rklriven färsk ingefära
2stVitlöksklyftor
1mskSrirachaa
2mskSojasås
2mskVitvinsetikka
1mskMaizena
0,5mskSesamolja
Färsk koriander
Färsk chili
  1. Börja med att förbereda grönsakerna.
  2. Skala löken och skär den i strimlor.
  3. Skala morötterna och skiva dem.
  4. Skär även champinjonerna i skivor, spetspaprikan i ringar och kinakålen i ordentliga munsbitar.
  5. Riv ingefäran och hacka vitlöksklyftorna till såsen.
  6. Värm en skvätt olja i wokpannan och fräs lök och morot i några minuter.
  7. Tillsätt champinjonerna och fortsätt fräs ett par minuter.
  8. Tillsätt spetspaprika och kinakål och låt sjuda en stund.
  9. Blanda ihop apelsinmarmelad, riven ingefära, hackad vitlök, sriracha, sojasås, vitvinsetikka, maizena och sesamolja.
  10. Häll såsen i pannan över grönsakerna och låt koka upp.
  11. Smaka av woken och tillsätt vid behov salt.
  12. Färdigställ woken med hackad koriander samt hackad färsk chili och servera med tex kokt korn.
SK
:Satokausi Kalenteri
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.