Lasagne
Ännu en riktig husmorsklassiker, med lite hetta från harissapastan och matighet från bönorna!

500g | Lasagneplattor, fullkorn |
100g | Ost, riven |
Bönsås | |
450g | Cannellinibönor, kokta |
1st | Paprika |
1st | Lök, stor, gul |
1st | Solo vitlök |
0,33kruka | Oregano, färsk |
0,5st | Zucchini |
1st | Morot |
50g | Smör eller olja |
1st | Buljongtärning |
4dl | Tomat, krossad |
4dl | Vatten |
2tl | Harissapasta |
2tl | Salt |
Ostsås | |
6dl | Mjölk, röd |
1st | Buljongtärning |
1msk | Maizena |
0,5dl | Vatten |
175g | Riven pizzaostmix |
- Bönsåsen
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skölj bönorna och låt rinna av.
- Finhacka paprika, lök, vitlök och oreganon.
- Skala moroten och riv tillsammans med zucchinin på den grövre sidan.
- Fräs alla grönsaker i matfett i en stekpanna, häll på tomatkross, vatten, harissapasta och salt.
- Låt såsen småputtra ca 10-15 minuter tills såsen tjocknat rejält.
- Gör under tiden ostsåsen.
- Ostsåsen
- Koka upp mjölken tillsammans med buljongtärningen.
- Red av mjölkblandningen med maizena som rörs ut i vatten.
- Tillsätt osten och låt koka upp.
- Lasagne
- Varva lasangeplattor med bönsås och ostsås, börja och avsluta med ostsåsen.
- Lägg riven ost överst på lasangen.
- Grädda i ugn i 50-55 minuter.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.