Kasvisreseptit

Lasagne

Ännu en riktig husmorsklassiker, med lite hetta från harissapastan och matighet från bönorna!
(0)
Tulosta
500gLasagneplattor, fullkorn
100g Ost, riven
Bönsås
450gCannellinibönor, kokta
1stPaprika
1stLök, stor, gul
1stSolo vitlök
0,33krukaOregano, färsk
0,5stZucchini
1stMorot
50gSmör eller olja
1stBuljongtärning
4dlTomat, krossad
4dlVatten
2tlHarissapasta
2tlSalt
Ostsås
6dlMjölk, röd
1stBuljongtärning
1mskMaizena
0,5dlVatten
175gRiven pizzaostmix
  1. Bönsåsen
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Skölj bönorna och låt rinna av.
  4. Finhacka paprika, lök, vitlök och oreganon.
  5. Skala moroten och riv tillsammans med zucchinin på den grövre sidan.
  6. Fräs alla grönsaker i matfett i en stekpanna, häll på tomatkross, vatten, harissapasta och salt.
  7. Låt såsen småputtra ca 10-15 minuter tills såsen tjocknat rejält.
  8. Gör under tiden ostsåsen.
  9. Ostsåsen
  10. Koka upp mjölken tillsammans med buljongtärningen.
  11. Red av mjölkblandningen med maizena som rörs ut i vatten.
  12. Tillsätt osten och låt koka upp.
  13. Lasagne
  14. Varva lasangeplattor med bönsås och ostsås, börja och avsluta med ostsåsen.
  15. Lägg riven ost överst på lasangen.
  16. Grädda i ugn i 50-55 minuter.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.