Mellanmålsbars
Mellanmålstång för både vuxna som barn, fullproppad med fibrer och nyttiga fetter!

Ingredienser
| Bars | |
| 1dl | Valnötter |
| 1dl | Cashewnötter |
| 0,5dl | Russin |
| 1dl | Havregryn |
| 1dl | Mandelmjöl |
| 25g | Agavesirap |
| 2msk | Jordnötssmör |
| 2msk | Kokosolja |
| 1msk | Kokosflingor |
| Topping | |
| 50g | Choklad, 70% |
| 1tsk | Olja |
| Flingsalt |
Portioner
Kategorier
| Maträtt | Mellanmål |
| Specialkost | Glutenfri |
| Säsong | Valborg Vardagsmat |
| Svårighetsgrad | Lite krävande |
| Tillredningstid | Över 60 min |
Gör så här:
- Mixa valnötter, cashewnötter och russin grovt.
- Blanda med havregryn, mandelmjöl, agavesirap, jordnötsmör, kokosolja och kokosflingor.
- Sätt smeten i form, pressa smeten så den blir kompakt.
- Frys ungefär 1 h, skär i 8 stänger.
- Smält chokladen i vattenbad, blanda i oljan.
- Ringla chokladen över stängerna och strö över lite flingsalt.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.






