Kasvisreseptit

Morots-jordnötshummus

Speciell, superdelikat och billig. Servera med ditt favoritbröd eller med råa grönsaker.
(0)
(509)
Ingredienser
Tulosta
2dlSolrosolja
4stVitlöksklyftor
2stSchalottenlökar
1tskJeera (ostkummin)
0,5tskChiliflingor
500gMorötter
1literGrönsaksbuljong
2mskÄttika
Havssalt
Svartpeppar från kvarn
1dlOlivolja
0,5burkJordnötssmör
Portioner
Kategorier
Maträtt
Tillbehör
Huvudrätter
Specialkost
Glutenfri
Äggfri
Laktosfri
Mjölkfri
Vegan
Säsong
Vardagsmat
Fest
Sommar
Svårighetsgrad
Lite krävande
Tillredningstid
Över 60 min
Tillagningssätt
Kokat
Mixat
Gör så här:
  1. Fräs de 5 första ingredienserna mjuka i en kastrull.
  2. Skala och tärna morötterna och tillsätt dem i kastrullen.
  3. Fräs tills de fått fin färg.
  4. Tillsätt grönsaksbuljongen och ättikan.
  5. Koka på hög värme i 20 minuter eller tills morötterna tydligt har mjuknat.
  6. Tillsätt till sist olivolja och jordnötssmöret. (rekommenderar Urtekram som är ekologiskt).
  7. Mixa med blender till en fluffig hummussmet.
  8. Bred ut hummusen på ett stort fat och strö över ätbara blommor, säsongens grönsaker och/eller bär och om du önskar saffran (som på bilden).
ST
Din kock:Sami TallbergFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.