Morots-jordnötshummus
Speciell, superdelikat och billig. Servera med ditt favoritbröd eller med råa grönsaker.
2dl | Solrosolja |
4st | Vitlöksklyftor |
2st | Schalottenlökar |
1tsk | Jeera (ostkummin) |
0,5tsk | Chiliflingor |
500g | Morötter |
1liter | Grönsaksbuljong |
2msk | Ättika |
Havssalt | |
Svartpeppar från kvarn | |
1dl | Olivolja |
0,5burk | Jordnötssmör |
- Fräs de 5 första ingredienserna mjuka i en kastrull.
- Skala och tärna morötterna och tillsätt dem i kastrullen.
- Fräs tills de fått fin färg.
- Tillsätt grönsaksbuljongen och ättikan.
- Koka på hög värme i 20 minuter eller tills morötterna tydligt har mjuknat.
- Tillsätt till sist olivolja och jordnötssmöret. (rekommenderar Urtekram som är ekologiskt).
- Mixa med blender till en fluffig hummussmet.
- Bred ut hummusen på ett stort fat och strö över ätbara blommor, säsongens grönsaker och/eller bär och om du önskar saffran (som på bilden).
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.