Kasvisreseptit

Morots-jordnötshummus

Speciell, superdelikat och billig. Servera med ditt favoritbröd eller med råa grönsaker.
(0)
Tulosta
2dlSolrosolja
4stVitlöksklyftor
2stSchalottenlökar
1tskJeera (ostkummin)
0,5tskChiliflingor
500gMorötter
1literGrönsaksbuljong
2mskÄttika
Havssalt
Svartpeppar från kvarn
1dlOlivolja
0,5burkJordnötssmör
  1. Fräs de 5 första ingredienserna mjuka i en kastrull.
  2. Skala och tärna morötterna och tillsätt dem i kastrullen.
  3. Fräs tills de fått fin färg.
  4. Tillsätt grönsaksbuljongen och ättikan.
  5. Koka på hög värme i 20 minuter eller tills morötterna tydligt har mjuknat.
  6. Tillsätt till sist olivolja och jordnötssmöret. (rekommenderar Urtekram som är ekologiskt).
  7. Mixa med blender till en fluffig hummussmet.
  8. Bred ut hummusen på ett stort fat och strö över ätbara blommor, säsongens grönsaker och/eller bär och om du önskar saffran (som på bilden).
ST
:Sami Tallberg
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.