Morotsfalafel
Här nedan mitt eget recept. Blev riktigt bra. Smakade bra med den gräddfilssåsen smaksatt med apelsin samt andra tillbehör.
260g | Kikärter på burk |
3st | Morötter |
1st | Lök |
2st | Vitlöksklyftor |
1st | Ägg |
1dl | Skorpmjöl |
2tsk | Torkad koriander |
1msk | Citronsaft |
1tsk | Salt |
1tsk | Psyllium |
3tsk | Tahini (sesampasta) |
2msk | Sesamfrön |
- Skala, förkoka och låt morötterna svalna.
- Lägg under tiden kikärterna (avrunna), hackad lök, vitlök, ägg och kryddor.
- Tillsätt morötterna och kör tex i mixer till en jämn massa.
- Blanda i skorpmjöl och psyllium.
- Låt massan vila en stund, eller givetvis går det att göra den klar tidigare och ha den i kylskåp.
- Forma massan till biffar och stek i panna med smör till att båda sidorna har vacker färg.
- Går att strö sesamfrön på den ena sidan innan stekning.
- Tips. Morötterna går bra att även byta ut mot rödbetor eller ärter.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.