Julens bästa nötchoklad
Hemmagjord nötchoklad med flingsalt och söta dadelbitar blir julens höjdpunkt.

Ingredienser
| 150g | Mörk choklad |
| 1dl | Oskalade mandlar |
| 4st | Torkade dadlar |
| 1tsk | Flingsalt |
Portioner
Kategorier
| Maträtt | Efterrätter Söta bakverk Plockmat |
| Specialkost | Glutenfri Äggfri |
| Säsong | Vardagsmat BBQ Halloween Jul Fest Sommar Skördetid Valborg |
| Svårighetsgrad | Enkelt |
| Tillredningstid | Över 60 min Mindre än 15 min |
| Tillagningssätt | Blandat Kan göras på förhand |
Gör så här:
- Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål.
- Smält över vattenbad.
- Skär dadlarna i små bitar.
- Rör ner dadelbitar, mandlar och flingsalt i den smälta chokladen.
- Lägg ett bakplåtspapper på en bricka eller ett skärbräde och bred ut nötchokladen på den.
- Ställ i kylskåpet två timmar.
- Bryt i bitar och servera, förvara i kallt.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.






