Julens bästa nötchoklad
Hemmagjord nötchoklad med flingsalt och söta dadelbitar blir julens höjdpunkt.
![](https://images.ctfassets.net/4l94cdu8i7xu/3ilXSH0ZCAsGZpYRL4Iewo/7c5833d7e13b978e67b957d8b823ece3/Kasvis-notchoklad.jpg?w=1400&h=800&q=75&fit=fill)
150g | Mörk choklad |
1dl | Oskalade mandlar |
4st | Torkade dadlar |
1tsk | Flingsalt |
- Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål.
- Smält över vattenbad.
- Skär dadlarna i små bitar.
- Rör ner dadelbitar, mandlar och flingsalt i den smälta chokladen.
- Lägg ett bakplåtspapper på en bricka eller ett skärbräde och bred ut nötchokladen på den.
- Ställ i kylskåpet två timmar.
- Bryt i bitar och servera, förvara i kallt.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.