Panerad aubergin med tomatsås och ris
Aubergin passar utmärkt som biffar med tanke på sin fasta konsistens.

Auberginbiffar | |
1st | Aubergin, stor |
Vetemjöl | |
1st | Ägg |
100g | Emmentalost, riven |
Olja till stekning | |
Tomatsås | |
500g | Inhemska tomater |
2st | Vitlöksklyftor |
1st | Gul lök |
Olivolja | |
Örter | |
2dl | Basmatiris |
- Auberginbiffar
- Skär auberginen i tjocka skivor och panera först med vetemjöl och sedan i ost-ägg blandningen.
- Stek biffarna i lite olja så att de får en fin färg och blir mjuka.
- Tomatsås
- Finhacka lökarna och fräs upp i lite olivolja och tillsätt de tärnade tomaterna.
- Koka ihop och smaksätt tomatsåsen med salt och vitpeppar samt örter.
- Servera med kokt ris och en god sallad.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.