Panerad aubergine med potatisstomp
Servera schnitzlarna med potatisstompen och citronklyftor.
Panerad aubergine: | |
1liten | Aubergine (ca 250g) |
2dl | Vetemjöl |
2st | Ägg |
2dl | Pankoskorpmjöl |
Olivolja | |
Vitpeppar | |
Vitlökspulver | |
Salt | |
Potatisstamp: | |
500g | Potatis |
1st | Gul lök |
50g | Smör |
Vatten | |
Salt | |
0,5dl | Hackad gräslök |
Servering: | |
Citronklyftor |
- Panerad aubergine
- Börja med att skala auberginen och skär sedan på längden i ca 1cm tjocka skivor.
- Rada ut skivorna t ex på ett skärbräde och salta den övre ytan, låt skivorna vila minst 15 minuter.
- Sätt nu igång potatisstompen.
- Dubbelpanera auberginen: sätt mjölet i en skål, uppvispat ägg i en annan och pankoskorpmjöl i en tredje.
- Torkabort saltet av aubergineskivorna och vänd först i mjöl, sen i ägget och sist i pankoskorpmjölet.
- Stek skivorna gyllenbruna på medelvärme i rejält med olivolja, krydda med salt, vitpeppar och vitlökspulver.
- Potatisstomp
- Skala potatis och lök.
- Skär i grova bitar och sätt i en kastrull, fyll vatten så att rotsakerna knappt täcks, tillsätt smör och en nypa salt.
- Låt småkoka tills potatisen mjuknar, ca 15-20 minuter.
- Häll av vattnet från potatisblandningen , mosa med en potatistamp.
- Rör ner den finhackade gräslöken.
- Servera schnitzlarna med potatisstompen ochcitronklyftor.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.