Paprikahummus
Paprikahummus som kan serveras med sallad, rostade grönsaker eller chips. Eller varför inte som nachofyllning!
4st | Närpes Grönsakers paprikor |
1msk | Olivolja |
1tsk | Smoked paprikakrydda |
0,5tsk | Salt |
1paket | Kikärter, 230g avrunnen vikt |
0.5-1dl | Vatten |
1msk | Tahini (sesampasta) |
1tsk | Örtsalt |
1tsk | Vitlökspulver |
Lite chilipulver eller färsk inhemsk chili |
- Värm ugnen till 175° varmluft.
- Skär paprikorna i bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper.
- Ringla över olivolja och krydda med smoked paprika och salt.
- Rosta i ugnen i 30 min.
- Häll bort lagen från kikärterna och skölj väl.
- Lägg i en matberedare tillsammans med de rostade paprikorna, 0,5 dl vatten, tahini, örtsalt, vitlökspulver och chili.
- Mixa allting till en röra.
- Lägg till mera vatten om hummusen blir för tjock.
- Smaka och tillsätt mera kryddor om du önskar.
- Servera som tillbehör till sallad, rostade grönsaker eller chips.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.