Kasvisreseptit

Paprikahummus

Paprikahummus som kan serveras med sallad, rostade grönsaker eller chips. Eller varför inte som nachofyllning!
(0)
Tulosta
Närpes Grönsakers paprikor
Olivolja
Smoked paprikakrydda
Salt
Kikärter, 230g avrunnen vikt
NaN-NaNdlVatten
Tahini (sesampasta)
Örtsalt
Vitlökspulver
Lite chilipulver eller färsk inhemsk chili
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skär paprikorna i bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Ringla över olivolja och krydda med smoked paprika och salt.
  4. Rosta i ugnen i 30 min.
  5. Häll bort lagen från kikärterna och skölj väl.
  6. Lägg i en matberedare tillsammans med de rostade paprikorna, 0,5 dl vatten, tahini, örtsalt, vitlökspulver och chili.
  7. Mixa allting till en röra.
  8. Lägg till mera vatten om hummusen blir för tjock.
  9. Smaka och tillsätt mera kryddor om du önskar.
  10. Servera som tillbehör till sallad, rostade grönsaker eller chips.
NA
:Nathalie Aurén
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.